Ngjarjet në ODA

FemArt Festival – Edicioni i 8-të

FemArt Festival – Edicioni i 8-të do të realizohet me 15-20 Tetor, 2020 në Prishtinë.

FemArti është festival feminist i njohur ndërkombëtarisht, i cilikaarriturqëpërmes artit të mirë dhe kualitativ të krijuar ngaartistetdheaktivistet të fuqizoj gratë dhe vajzat në njohjen e tëdrejtave tëtyre të plota meqëllim të arritjes së barazisë politike,ekonomike,kulturore,personale,dhe shoqërore.

Moto e festivalit FemArt 2020 është“SolidaritetdheQëndrueshmëri”.Solidariteti si parim i mbështetjes sëndërsjellë nëmesgrave dhevajzave, artisteve dhe aktivisteve që punojnëpërbarazinëgjinore dhetë drejtat e grave. Qëndrueshmëria si aftësi përt’ibërëballëfatkeqësive, traumave dhe sfidave duke u ngritë nëkëmbësaherërrëzohemi e duke e ngritë zërin sa herë që mundohen të naheshtin.

VINI RE: Koncepti dhe formati i festivalit FemArt këtëedicionkandryshuar si rezultat i përballjes me COVID-19. Nësolidaritetdhepërkrahje FemArt do të sjellë krijime artistike origjinale ngaartistetdhe aktivistet evendit.

Edicioni i tetë i FemArt përkrahet nga:

Donatorët: Bashkimi Europian, Koalicioni i Kosovës për Pajtim, Ambasada eSuedisënë Kosovë/Agjencia Suedeze për Zhvillim Ndërkombëtar -Sida,FondipërZhvillim Komunitar – CDF, Kvinna till Kvinna, UNFPA,MinistriaeKulturës, Rinisë dhe Sportit, Komuna e Prishtinës,Cfd,AmbasadaAmerikane në Kosovë, Koalicioni K10.

PërkrahësitInstitucional dhe medial: Teatri Oda, Biblioteka Kombëtare e Kosovës,Fakulteti i Arteve -Universiteti i Prishtinës, Etno Fest,Hapu -Festivali i Artit nëHapësirë Publike, KultPlus, Selman Networks,Rikon,Frutomania,Dukagjini, mik-mik, T-shirt collective, BlueTaxi,Ymalko.


DITA 6
20 tetor, 2020 – E martë

PUBLIKIM BROSHURE & PANEL DISKUTIMI \"ARTIVIZMI - ARTI DHE SOLIDARITETI NË KOHË PANDEMIE\"
Autore: Arta Lahu, Arta Muçaj, Aurita Agushi, Rajmonda Ahmetaj, Fitore Jashari, Linda Hyseni Molikë Maxhuni, Natyrë Kallaba, Qëndresa Kajtazi, Sheqerie Buqaj, Shqipe Gashi, Teuta Gashi, Uresa Ahmeti, Valdete Idrizi
Paneliste: Eliza Hoxha, Valdete Idrizi, Shqipe Gashi, Rajmonda Ahmetaj
Redaktor & Moderator: Shpetim Selmani
Vendi: Teatri Oda
Ora: 15:00 – 17:00

PERFORMANCË “ T'U E MARRË “FUQINË” N’PYTJE”

Premierë – Produksioni Artpolis
Nga: Uresa Ahmeti
Vendi: Teatri Oda
Ora: 18:00 – 18:30
Hyrja: 2 €


FEMART AFTER PARTY – SEMIRA LATIFI, ARBËR SALIHU
Vokal: Semira Latifi
Kitarë: Arbër Salihu
Bateri: Drin Tashi
Piano: Alzan Gashi
Vendi: Teatri Oda
Ora: 22:00
Hyrja: 3 €
Ilustrimi: Rina Krasniqi
Dizajni: Arbër MatoshiSHËNIM: Ky aktivitet zhvillohet në përputhje me \"Manualinpërmbrojtje nga përhapja e virusit COVID-19\" të publikuar nga MinistriaeShëndetësisë, sidhe\"Projektligji për prandalimin dhe luftiminepandemisë COVID-19\".

Kërkohet nga të gjithë pjesëmarrëset/sit të respektojnë tëgjithamasatpërmbrojtjen nga Covid-19 duke mbajtur maskat dhe distancën. 

 

 

Këtë javë në ODA

E hëne

E martë

E mërkurë

E enjte

E premte

E shtunë

E diel

Ngjarjet e Ardhshme

26.02.2024

E hëne

27.02.2024

E martë

28.02.2024

E mërkurë

29.02.2024

E enjte

01.03.2024

E premte

02.03.2024

E shtunë

03.03.2024

E diel

ODA përkrahet nga