Ngjarjet në ODA

People Spoke

Pussy Riot. Vetë flijimi në Tibet. Kopenhagen. Pranvera Arabe… Ku jemi ne tash? Çfarë është vlera e këtyre shpërthimeve të rezistencës? A janë ato të vërteta? Në një “mono” shfaqje pantomime, aktori australian Richard Pettifer tenton për të shfaqur fabrikimin e fuqisë individuale dhe politikat e komunikimit. Me një parathënie  të veçantë nga Slavoj Jijek.

people spoke

Performanca e fundit e turneut botëror (Australi, Indonezi, Rumani, Ukraine dhe Gjermani)

Kohëzgjatja: 45 minuta

theatre4every1.blogspot.com / richardpettifer.blogspot.com

Richard Pettifer është aktor, regjisor dhe kritik nga Australia. Gjatë vitit 2013 ai udhëtoi nga Australia në Gjermani, pa fluturuar me aeroplan, si një aksion kundër Ngrohjes Globale. Gjatë këtij udhëtimi, People Spoke u shfaq në sheshe publike në Australi, në faltore në Indonezi, në oborre në Iran, në një shtëpi të rrënuar në Rumani, një supermarket në Ukrainë dhe në një apartament në Berlin. Një performancë botërore me temë kryesore vërtetësinë e Protestës. Shfaqja ngrit pytjen – tani ka shumë protesta. Çfarë kuptimi kanë ato? Çfarë i bën ato autentike? Çfarë duhet për tu bërë?

Regjia

Richard Pettifer

Autori

Richard Pettifer

Luajn√ę

Richard Pettifer

Këtë javë në ODA

E hëne

E martë

E mërkurë

E enjte

E premte

E shtunë

E diel

Ngjarjet e Ardhshme

26.02.2024

E hëne

27.02.2024

E martë

28.02.2024

E mërkurë

29.02.2024

E enjte

01.03.2024

E premte

02.03.2024

E shtunë

03.03.2024

E diel

ODA përkrahet nga