Produksionet ODA

Burrneshat

Pas shfaqjes shumë të suksesshme “Doruntina”  në mes të Teatrit Oda dhe Blessed Unrest këto dy trupa sjellin shfaqjen e radhës në bashkëpunim “Burrneshat”.

Shfaqja flet për traditën e lashtë shqiptare të “Burrneshave” ku femra shqiptare ka pasur të drejtën të deklarohet mashkull të betohet se kurrë nuk do të ketë “punë” me meshkuj dhe do të sillet e veprojë e do të kryej të gjitha obligimet që bën një burrë.

Ngjarja zhvillohet në një vend malor në një familje këpucëtari i cili për shkak të moshës e ka të vështirë të punojë e i cili është i dashuruar në armë. Djali i tij i cili ka shkuar në SHBA që të punojë e i cili është djalë i vetëm i kësaj shtëpie, kthehet në vizitë së bashku me gruan e tij amerikane. Ata i informojnë se janë futur në krizë financiare dhe nuk mund ti përkrahë më aq sa duhet familjen financiarisht kjo shtyn motrën e tij të marrë një vendim tronditës.

Në ndërkohë Medllin Ollbrajt vije në fshat për të marr pjesë në përurimin e një statuje që daja i tyre e ka punuar për nderë të saj. Një ushtar amerikan dhe një reporter i Nju Jork Tajmsit vije të mbulojë ngjarjen ku krijohen shumë keqkuptime dhe zbulohen shumë sekrete.

Shfaqja është përkrahur financiarisht nga Ambasada e SHBA-së në Prishtinë, CEC Arts Link në Nju Jork dhe Ministria e Kulturë, Rinisë dhe Sportit së Kosovës

Regjia

Jessica Burr dhe Florent Mehmeti

Autori

Matt Opatrny & Lirak Çelaj

Luajn√ę

SORA BAEK, ILIRE ÇELAJ, JESSI BLUE, ESHREF DURMISHI, DAMEN SCRANTON, ARMEND ISMAJLI, MATT OPATRNY, LIRIDONA SHEHU

Skenografia

Vesa Kraja, Jaimie Van Dyke

Video

Këtë javë në ODA

Produksionet ODA

Graviteti

21 Tetor
20:00

E hëne

E martë

E mërkurë

Produksionet ODA

Graviteti

17 Tetor
20:00

E enjte

E premte

E shtunë

E diel

Ngjarjet e Ardhshme

28.10.2019

E hëne

30.10.2019

E mërkurë

31.10.2019

E enjte

01.11.2019

E premte

02.11.2019

E shtunë

03.11.2019

E diel

ODA përkrahet nga